The city that never sleeps

Vandaag ga ik het zomerse Las Vegas inruilen voor het winterse New York. Mijn vlucht vertrekt om 11:56u van LAS naar JFK. Ik besluit om 9 uur uit te checken dan heb ik nog 3 uur, dat lijkt me voldoende. Ik voel me een beetje onrustig omdat met al die extra kosten (de wedstrijd kost uiteindelijk meer dan je van tevoren grofweg berekend, zijn jullie benieuwd naar het kostenplaatje? Gewoon uit nieuwsgierigheid of omdat je misschien zelf een wedstrijd overweegt, laat dit dan even weten in de reacties, dan zet ik de kosten voor jullie uiteen. dat heb ik namelijk net voor mezelf gedaan en *gulp* oeps!) en het gestolen geld de credit card wel zo’n beetje maxed out is. Ik hoop dus dat de borg die overblijft (nadat de Fee van het Las Vegas hotel eraf is) van het ene hotel genoeg is voor de borg en fees van het andere hotel. Het laatste beetje cash dat ik nog heb moet ik dan gebruiken voor eten en drinken. Ik moet dus creatief worden in mijn activiteiten, touren, bezienswaardigheden en excursies, cheap tips zijn meer dan welkom!

Aangekomen bij het vliegveld, begint het incheck proces. Ik krijg een stoel toegewezen (natuurlijke een middelste) om hem te wijzigen kost het geld, never mind. Het is maar een vlucht van 5 uur. Ik ben ruim op tijd bij de gate en heb enorme honger. Ik besluit een smoothie te halen bij “Jamba Juice”. Ik kijk naar het kleurige bord en kan niet kiezen. High protein High kcal of lager in calorieën en meer fruit, dus minder proteïne. Ik besloot voor die laatste te gaan, dan heb ik nog iets meer ruimte over voor het diner.

In het vliegtuig bleek ik enorme mazzel te hebben. Links van mij zat een vrouw, rechts van mij een man en zij bleken getrouwd te zijn. Dus zij gingen naast elkaar en ik mocht aan het gangpad! De vlucht was relaxed en ging snel. Aangekomen in the Big Apple. Eindelijk, New York staat al zo lang hoog op mijn verlanglijstje. Jammer dat het 20u is lokale tijd, dus donker. Mijn tas en de taxi standplaats heb ik zo gevonden. A big yellow taxi heuj! En ik was bang dat de overgang Las Vegas, New York groot zou worden qua temperatuur. Daar hoefde ik me in de taxi nog even niet druk om te maken. Het was daar wel 40 graden! Poeh, mijn jas kon wel uit. ‘Where to miss?’ ‘The Roosevelt Hotel’ ‘up in Manhattan?’ ‘yes, East 45th street’ ‘at Madison?’ ‘haha I’m not from around here I don’t know’ zeg ik terwijl ik snel google maps check ‘yeah I think so’. Nou als dat maar goed komt. Ik had verwacht meteen grote gebouwen te zien vanaf het vliegveld, maar JFK zat wel een eindje van het centrum af. Pfff nog een trui uit wat een hitte. Na 20 minuten rijden werden de lichtjes meer en meer. De gebouwen groter en groter. Ik keek de taxi rond en zag na 25 minuten in de taxi sauna dat ik de temperatuur zelf kon regelen, dus ik tikte hem omlaag, dat is beter. Het kwam goed met de route ik zag de groene banner aan de zijkant van het gebouw ‘The Roosevelt Hotel’. Volgeladen met tassen en een koffer wandelde ik het gebouw in. Mijn mond viel open toen ik het hotel binnenstapte. De lobby was heel indrukwekkend. Inchecken was zo gepiept en de kamer best groot (voor New Yorkse begrippen) in ieder geval heel sfeervol. Het was 21:50u. Ik besloot even een winkel te gaan zoeken voor een avondmaal. Ik deed mijn jas weer aan en vertrok.

“The city that never sleeps” hmmm… ik vind dat Las Vegas deze titel moet dragen. Alle winkels waren “al” dicht, de meeste food- and drinkshops zoals dunkin’ donuts, starbucks etc. ook. Ik zocht naar de Wholefoods op mijn mobiel want ik wist dat er 1 in de buurt zat. Die was nog open tot 23u, gelukkig. Ik versnelde mijn pas.

Zo, de buit was binnen, mijn avondmaal bestond uit: Naan brood (mjamm), tomatenpuree, pesto (dat kon ik allemaal ongekoeld bewaren) geitenkaas en een eiwitreep als toetje. Ook had ik instant oats gehaald en amandelmelk zodat ik een ontbijtje kon fixen op de hotelkamer.

Op de terugweg viel het me op hoeveel zwervers er hier op straat leven. Ze liggen tegen de avond, soms in groepen, in een fort van dozen, slaapzakken, tassen. Het geeft me altijd een rottig gevoel.

Op de hotelkamer aangekomen eet ik mijn diner op, stap de douche in en daarna ga ik slapen. Benieuwd hoe New York er bij daglicht uitziet!

19 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven