Natural Olympia 2019 Registratiedag

Het is al donderdag (de 14e) en dat betekent de dag voor de competitie. Misschien vraag je je af hoe zo’n dag eraan toe gaat, ik zal de dag omschrijven.

Inmiddels zijn, sinds dinsdag, alle atleten van team NL ingevlogen en we zijn in totaal met z’n 8en. De dag voor de wedstrijd is bij de meeste organisaties registratiedag. Dit is om te voorkomen dat de atleten de wedstrijddag zelf gaan stressen en uren in een rij moeten staan (wat je fysiek ook niet ten goede komt), wellicht hongerig. De registratie begint om 12 uur voor de pro’s en vanaf 14 uur voor de amateurs. Omdat er van ons team 2 bij de pro’s horen en de rest amateur is, besluiten we dat de 2 pro’s om 13:30u gaan registreren en de amateurs vanaf 14:00u zodat dit elkaar overlapt en we dus aansluitend even met het team bij elkaar zijn voor enkele teamfoto's en om even bij de kletsen. De meeste teamgenoten was ik in de wandelgangen van het hotel al tegen het lijf gelopen, maar sommige zag ik vandaag voor het eerst.

De registratie vindt plaats in de zaal waar morgen ook de wedstrijd is. Dit alles is in de conventieruimte van het hotel waar we verblijven, dus alles lekker onder 1 dak. De registratie mogelijkheid was qua tijd genoeg verspreid. Ook was er een aparte registratie tafel voor mannen en vrouwen. Dat is fijn, omdat wij vrouwen in de minderheid zijn en we anders lang moeten wachten omdat we tussen de mannen staan. Dit is weer eens wat anders dan hoe het er in de w.c. rijen aan toe gaat, haha. Na iedereen te hebben begroet en alvast een beetje te hebben bijgekletst maakte ik dat ik naar de registratietafel kwam. Het geven van mijn naam was genoeg. Ik kreeg mijn wedstrijdnummer (hahaha ik schreef ‘startnummer’), 249, en mijn categorie werd gecheckt: ‘Figure open?’ ‘Ja dat klopt!’ ‘okee mop, dan ben je klaar, daar mag je je goodiebag ophalen’ ze wees naar een tafeltje verderop. ‘okay, bedankt’. Ik mocht kiezen een roze of paarse goodiebag, ik koos roze. Dit was zo goed geregeld dat dit alles ongeveer een kwartier had geduurd (ja, inclusief het bijkletsen). Om een idee te geven hoe snel dit precies is: de inschrijving van het WK duurde wel 3 uur en die van het EK 3 kwartier tot een uur. Dus dit was super snel! Helemaal voor de grote van de wedstrijd. Het was dus 14:30u en iedereen was al klaar met registreren. Tijd voor de teamfoto’s. We hebben ze gemaakt op het rode loper gedeelte waar de banners staan van INBA (de naam van de bond : International Natural Bodybuilding Association) en nog een paar bij de Harley Davidson die een van de gelukkige pro’s kan winnen.

Mijn eerste laag tanning was om 17.15u ik had dus nog ongeveer een gat van een uur te vullen en Sandra, Imro en ik besloten even een kopje koffie te doen. Ja, misschien was het verstandiger om een uur te rusten en met de beentjes hoog te liggen (die houden namelijk aardig wat vocht vast van de kilometers en kilometers die ik gelopen heb de afgelopen dagen. Ik zou dat niet anders over willen doen hoor, ik heb zoveel gezien en genoten tijdens al deze wandelingen), maar het weerzien met je INBA familie is voor mij ook een belangrijk onderdeel van de sport. Dus koos ik voor koffie en socializen.

Ik had al mijn tanningspullen al bij me (geld om de tanning te betalen, een wijde lange broek, shirt met lange mouwen en sokken om na de tanning aan te doen. Huid op huid geeft namelijk vlekken). Ik kon dus meteen door. Toen ik bij de tanningroom aankwam kon ik meteen de booth in. Hop alle kleren uit, nagels en handpalmen in de creme (zodat de tanning daar juist niet hecht) en het oompa loompa proces kon beginnen. Ik vergeet altijd hoe koud die spray is, een onverwachte shock. Ze zeggen dat geur een belangrijk onderdeel is van je geheugen en ik denk dat dat klopt. Zodra de geur van de tanning mijn neus bereikt is de realisatie compleet: de wedstrijd is begonnen. Er wordt gewisseld van tanning-dame. En vervolgens moet er weer gewisseld worden. Er wordt mij gevraagd of ik het erg vind als Shawn mij verder tanned. Ze vragen dit omdat het een man is. Vroeger had ik misschien gezegd ‘liever niet’ maar inmiddels heb ik al zoveel meegemaakt met tanning van: ‘op je hotelkamer met een verfroller’ tot ‘ten overstaan van alle atleten backstage (ja, ook naakt)’ dat ik weinig gene over heb hihi, dus mijn antwoord is: ‘no that’s fine’. Als ze klaar zijn met de tanningspray krijg ik “het drooginstrument” aangereikt. Dit is nieuw voor me, normaal is “het drooginstrument” een ventilator die op de grond staat en schuin omhoog blaast. Dit is meer een föhn met een hele lange slang eraan. Ik fohn mezelf 3 minuten en dan komt de tanning-dame checken. ‘Je droogt snel’ ‘ohja?’ ‘Heb je het idee dat je achterkant droog is?’ ‘Nee niet de gleuf onder mijn billen’ ‘okee ga verder, dan kom ik zo weer checken’. Een van de vele “rare” gesprekken die je hebt als bodybuilding atleet haha.

Na de tanning heb ik een uur op mijn kamer en dan mag ik weer naar beneden voor een (verplichte) mixer. Waar het de bedoeling is dat je mixt en leden van andere teams leert kennen. Maar mijn ervaring is dat dit meer gebeurt in de backstage area gedurende de wedstrijd en dat het nu zo aan het begin en geforceerd resulteert in kliekjes van teams, waarbij iedereen lekker veilig aan het socializen is met zijn of haar eigen team.

Na een half uur lachen en geinen met ons eigen team gaat ieder zijn eigen weg, sommige moeten nog voor de eerste laag tanning, sommige moeten gaan eten, sommige willen meteen rusten op hun kamer anderen willen nog een drankje doen (jup, that’s me) en rond 21:30u is iedereen op zijn of haar kamer. Tijd voor herstel, opladen en rust. Nadat ik het bed heb voorzien van beschermende oude handdoeken en dekens zodat er geen tanning op de witte hotellakens komt, duik ik erin (of meer erop) met een lange broek, lang shirt en sokken. Ik wil mijn borg graag helemaal terug!

Helaas zal er morgen (voor jullie is dit vandaag) op de wedstrijddag niet live gestreamd worden, die mogelijkheid om de wedstrijd op deze manier te volgen was er wel tijdens het WK en EK, maar op de Natural Olympia hebben ze de live stream alleen zaterdag op de Pro wedstrijd. Ik zal jullie zo veel mogelijk op de hoogte houden via Instagram en Facebook. Maar door het tijdverschil zal mijn klasse voor jullie


waarschijnlijk midden in de nacht aan de beurt zijn. Wil je nog iets weten? Just ask, in de reacties onder de blog!

108 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven