F*ck Perfect!

Bijgewerkt op: 3 nov. 2019

'Als je probeert iets perfect te doen, heb je je eerste fout al gemaakt' zei een studiegenoot ooit tegen me. Ik heb deze woorden meteen opgeslagen want dat ben ik in een notendop: 'Miss always strive for perfection'. Herkenbaar?

Is dit fout? Nee, ik denk het niet. Want met deze eigenschap komen een heleboel goede kwaliteiten: ik bijt me ergens in vast, ben een doorzetter, heb een drang om me te blijven ontwikkelen en zal daarom nooit uitgeleerd zijn. Door deze eigenschappen heb ik mooie dingen bereikt. Maar het zorgt ook voor wat negatieve aspecten. Het levert (onnodige) druk en stress op. Ook heb ik vaak het gevoel niet goed genoeg te zijn dit leidt weer tot faalangst en zelfsabotage (nieuw woord, you're welcome Van Dale).

Inmiddels heb ik denk ik de belangrijkste les in dit hele proces geleerd (heb je pen en papier? Schrijf mee!). Het antwoord is namelijk 'humor'. Af en toe de dingen met een korreltje zout nemen. Inmiddels omarm ik mijn imperfecties en vooral mijn blunders. Ik lach erom, want 'hey, that's me, ALL of me'. En wat krijg ik terug? Mensen vinden me aandoenlijk en menselijk (joh!). Volgens mij zouden we allemaal wel iets liever voor onszelf kunnen zijn. We maken allemaal fouten en dat zijn lessen!


De balans is, volgens mij, weten waar het telt en daar je perfectionisme laten gelden als een superpower! Ik probeer dit toe te passen in mijn carrière en leven. Verder heb ik een hobby uitgezocht waar deze kwaliteit goed bij past: Bodybuilding. Het streven naar verbetering (perfectie) van het proces, je uiterlijk en presentatie. Jezelf overtreffen. Wanneer je weer dat podium op stapt, wil je beter zijn dan de keer daarvoor. En als bonus leer je hierdoor lessen over jezelf en het leven.


De reden voor deze blog is om jullie een kijkje in mijn leven te geven vol met blunders en ‘lessons to be learned’. Want dat zijn ervaringen: soms win je en soms leer je. En met succeservaringen hoop ik jullie te inspireren om ,waar het wel veel oplevert om het toe te passen, dit streven naar (persoonlijke) groei te laten gelden. Deze blog is een ode aan de perfectie van de imperfecties: want hey ‘F*ck Perfect!'.

Foto: Annemarie Dekker @ Reebok Event

96 weergaven0 opmerkingen